16.04.2024

Lupaamani kuntamerkit ovat työn alla ja osa printattu ja osa vielä painoon menossa. Myytävät merkit löytyvät  verkkokaupasta  Sieltä löytyvät myös uusimmat taulut ja kortit.

11.03.2024

Kevät etenee mutta sarjakuva ei. Jere Kostamus  on siis painoa vaille valmis mutta sattuneesta syystä joudumme vielä odottamaan koneiden käynnistymistä. 

Täällävälin olen aloittanut uusien kirjanmerkkien luonnostelun ja  tarkoitus on jo kevään aikana julkaista kunta/kaupunkikohtaisia merkkejä. Asiasta enemmän näytteiden kera lähiaikoina. Ensimmäiset kunnat ovat Oulu Rovaniemi, Kuopio, Tampere, Riihimäki Hämeenlinna ja Vaasa. Tuleeko miten pitkälle jatkoa, riippuu saanko noita yhtään kaupaksi.

Toinen ”työmaa” on ollut vektoripiirtämisen opettelu. Se on ollut minulle aina vaikea ala enkä ole jaksanut isommin perehtyä vaikka sitä aina välillä tarvitsee.  Aikoinaan käytin ”Easydaw”-ohjelmaa mutta kun siirryin milei kokonaan työskentelemään Pädillä ja ohjelman iPad-versio ei ollut yhtä helppokäyttöinen kuin pöytäkoneversio, jätin touhun sikseen ja joko teetin vektoroinnit muualla , käytin Affinity Design-ohjelmaa tai sitten web-pohjaisia vektoroitipalveluja tai yksinkertaisiin töihin Vectorize-appia.  Nyt kuitenkin olen alkanut opiskelemaan ja käyttämään Amadinea. Useista kokeilemistani vaihtoehdoista tuntui heti helpoimmalta ja loogisimmalta. Suosittelen.


27.02.2024

Vuoden 24 suunnitelmista jotain:

Vaikka viimeisin Kostamus-albumi olikin työn ja tuskan takana niin uuden albumin suunnittelu on jo työn alla.

Naapurit-sarja joka viime jäi eläkkeelle Kaleva-lehdestä alkaa mahdollisesti ilmestymään toisessa julkaisussa , lähinnä vanhoja strippejä mutta uusiakin on jo tehty pitkästä aikaa, asiasta lisää muöhemmin. ”Tyrnävän pikajuna”-sarja myös saanee uusia jaksoja. 

Verkkokauppaan tulee pitkin vuotta uusia tuotteita, ainakin kirjanmerkkejä ja taidetta.

26.02.2024

Jos oli kotisivujen siirrossakin ongelmia niin vähäisestä käytöstä johtuen myös Sivujen päivittäminen tai sisällön lisääminenkin meinaa takkuilla. Uusi Sparkle-ohjelma toki monipuolisempi ja kohtuu helppo mutta ollut tosiaan hieman vähällä käytöllä. Opettelen lisää.

Uusi ”Jere Kostamus”-albumi on lähetetty kustantajalle ja nyt odotellaan pitkää listaa korjauksista oikolukijalta. Teos on yli 200-sivuinen sarjakuvadekkari ja innolla sekä mielenkiinnolla odottelen lukijoiden vastaanottoa. Parhaani mukaan tuota kasasin, ja urheilutermein  katsotaan mihin se riittää. Odotellessa voitte käydä lukemassa edellisen opuksen ”Onni on iso taivas” arvosteluja ”Hyllyy”-blogissa ja ”Man Made Lifestyle”-sivustolla.

01.02.2024

Hyvää uutta vuotta.

Vuosi lähti käyntiin kotisivukatastrofilla. Nyt kaikki tuntuu jälleen toimivan. Verikoirat-sivusto oli alhaalla pari viikkoa nyt kunnossa mutta keskittyy tästälähin enemmän sarjakuviin ja muu tuotanto ja tiedot siitä löytyvät nyt tästä osoitteesta.

Vuoden alussa lisäsin jo muutamia uusia kirjanmerkkejä verkkokauppaan , käykää tutustumassa.