Kevättä

11.03.2024

Kevät etenee mutta sarjakuva ei. Jere Kostamus  on siis painoa vaille valmis mutta sattuneesta syystä joudumme vielä odottamaan koneiden käynnistymistä. 

Täällävälin olen aloittanut uusien kirjanmerkkien luonnostelun ja  tarkoitus on jo kevään aikana julkaista kunta/kaupunkikohtaisia merkkejä. Asiasta enemmän näytteiden kera lähiaikoina. Ensimmäiset kunnat ovat Oulu Rovaniemi, Kuopio, Tampere, Riihimäki Hämeenlinna ja Vaasa. Tuleeko miten pitkälle jatkoa, riippuu saanko noita yhtään kaupaksi.

Toinen ”työmaa” on ollut vektoripiirtämisen opettelu. Se on ollut minulle aina vaikea ala enkä ole jaksanut isommin perehtyä vaikka sitä aina välillä tarvitsee.  Aikoinaan käytin ”Easydaw”-ohjelmaa mutta kun siirryin milei kokonaan työskentelemään Pädillä ja ohjelman iPad-versio ei ollut yhtä helppokäyttöinen kuin pöytäkoneversio, jätin touhun sikseen ja joko teetin vektoroinnit muualla , käytin Affinity Design-ohjelmaa tai sitten web-pohjaisia vektoroitipalveluja tai yksinkertaisiin töihin Vectorize-appia.  Nyt kuitenkin olen alkanut opiskelemaan ja käyttämään Amadinea. Useista kokeilemistani vaihtoehdoista tuntui heti helpoimmalta ja loogisimmalta. Suosittelen.